Call us in Brazil (price of a local call in your country) +55 21 4042-7201 nl info@mauriciotravels.com

Een veranda of overdekt terras plaatsen

Wie droomt er niet van een klimaat zoals in Spanje of Brazilie waarin je regelmatig van het buitenleven kunt genieten? Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat en niet alleen tijdens de zomermaanden. Welnu, we hebben goed nieuws voor u: u kunt deze luxe nu thuis creëren. Of je dat doet met een overdekt terras, een pergola of een veranda , dat is helemaal aan jou. Van beide oplossingen hebben we een overzicht gemaakt.

BINNENSTEBUITEN: KIES VOOR EEN (OPEN) VERANDA

In de architectuur en woningbouw zien we een duidelijke trend: de grens tussen binnen en buiten vervaagt. Met een veranda , een glazen uitbouw aan de keuken of woonkamer haal je het buitengevoel naar binnen. Het verschil met een veranda is dat hij veel lichter is dan andere kamers en heerlijk warm is – perfect voor je kamerplanten. In de zomer kan het echter iets te warm worden en dat is de ideale gelegenheid om de veranda open te zetten en de zonneschermen te sluiten.

BUITENLEVEN MET EEN OVERDEKT TERRAS

Een overdekt terras is net even anders. Een klassieke overdekte ruimte biedt bescherming tegen wind, regen en zon. U kunt heerlijk wegdromen op het terras, barbecueën met vrienden of genieten van de vroege ochtendzon, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het weer.

Wie wat meer beschutting wenst, kan het overdekte terras uitbreiden met wandpanelen of glazen schuifdeuren, een audiosysteem of verwarming. Zo wordt het terras een echte tuinkamer. Geniet van het beste van twee werelden: je hebt een comfortabele buitenkamer en extra leefruimte , wanneer je die nodig hebt. Met een dynamisch dak en dynamische wanden kunt u uw ruimte eenvoudig aanpassen aan het weer.

Afhankelijk van de functies en toevoegingen die je kiest, kan een overdekt terras veel weg hebben van een veranda, en vice versa. Welke opties het beste bij u passen, hangt af van uw levensstijl en wensen. Voor verlichting overkapping kan je  steeds eens kijken naar de mogelijkheden van  Hamuligh.  Met hun LED verlichting overkapping heb je zekerheid dat je een gezellige sfeer in jouw overkapping kunt creëren.

Terrasoverkappingen kunnen elektrisch worden aangesloten om het plaatsen van buitenverlichting mogelijk te maken . Het is belangrijk om na te denken over waar de verlichtingsarmaturen zich zullen bevinden voordat u de draden laat lopen. Zorg er bovendien voor dat alle geïnstalleerde verlichtingsarmaturen zijn ontworpen voor gebruik buitenshuis.

Als het gaat om het aansteken van overkapping verlichting heb je drie mogelijkheden. Eerst kunnen inbouwspots worden geïnstalleerd. Deze armaturen worden direct in het plafond van de terrasoverkapping gemonteerd en zorgen voor voldoende licht om buiten te koken en te dineren.

Ten tweede kunnen lantaarns of andere decoratieve armaturen aan de palen van de terrasoverkapping worden gemonteerd. Deze produceren een zachte gloed en creëren een nachtelijke sfeer. Om het gebied rond de terrasoverkapping te verlichten monteert u ze aan de buitenkant van de palen, om het gebied onder de terrasoverkapping te verlichten monteert u ze aan de binnenkant van de palen.

Ten derde kan een plafondventilator met verlichting boven een eettafel, zithoek of buitenkeuken worden geïnstalleerd. Dit is een geweldige optie voor vaste terrasoverkappingen, omdat het ontwerp meer op een binnenplafond lijkt en de ventilator op een aantrekkelijkere manier zal huisvesten.